Δελτίο Τύπου Συνεδρίου “Χτίζοντας την Ελλάδα του αύριο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και ώρα 10:30-13:00 το προγραμματισμένο συνέδριο του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων –Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. στα πλαίσια του Money Show 2017 στο Ξενοδοχείο Hilton Athens με θέμα «Χτίζοντας την Ελλάδα: μία σύγχρονη και ανταγωνιστική Οικονομία» .

Οι ομιλητές του συνεδρίου, ο κύριος  O. Κωνσταντινόπουλος, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης σε θέματα ΕΣΠΑ, ο κύριος Δ. Τσίγκος, Ιδρυτής και Επικεφαλής Επιχειρηματικότητας στην Starttech Ventures και ο κύριος X. Κουνάβης, Technology & Innovation Manager SLEED ανέπτυξαν στους παρεβρισκόμενους τις προσωπικές εμπειρίες τους σχετικά με τη συμβολή των επαγγελματικών  τους προσπαθειών στην αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας σε καιρό κρίσης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κύριος Δουράκης, Δημοσιογράφος στον Alpha TV.

Οι ομιλητές επεσήμαναν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις εδραίωσης και ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων εν καιρώ κρίσης, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη προσπέλασης των εμποδίων και στήριξης της εγχώριας οικονομίας μέσω καινοτόμων δράσεων με τη νεολαία ως κινητήριο δύναμη.

Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος, ως πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, περιέγραψε την πραγματικότητα που βίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κυβέρνηση της χώρας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα αποτελέσματά τους, καθώς και τις προοπτικές βελτίωσης της εγχώριας οικονομίας.

Ο κύριος Τσίγκος και ο κύριος Κουνάβης, μετέφεραν στους συμμετέχοντες την εμπειρία τους σχετικά με τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και οικονομίας, καθώς και τν ουσιαστικό ρόλο που θα πρέπει να κατέχει η  τεχνολογία στην ανάπτυξη της χώρας.

Οι παρεβρισκόμενοι, μετά το πέρας των ομιλιών είχαν την ευκαιρία να συομιλήσουν μετους ομιλητές του συνεδρίου και να τους εκθέσουν τις απορίες τους σχετικά με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο χώρο του ξενοδοχείου όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ εθελοντισμού απόκοινού με το Money Show και ενημερώθηκαν από το προσωπικό των περιπτέρων των οργανισμών που συμμετείχαν σε αυτό για τις δράσεις τους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις δράσεις του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ..