καλωσορισατε στην ιστοσελιδα του I.R.T.E.A. ΕΝΑ ΝΕΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ THINK-TANK σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

οι προτεραιοτητες του I.R.T.E.A.

“Think Different” - Steve Jobs
Δυναμική παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων-Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. αποτελεί ένα καινοτόμο και ισχυρό Ακαδημαϊκό Think-Tank για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα εξέλιξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής και της κοινωνίας. Το πιο σημαντικό για το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. είναι να παράγει έργο αντάξιο των απαιτήσεων της εποχής και των νέων και να βοηθήσει τους νέους, να διευρύνουν την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα και να περάσουν από τη θεωρία στην εφαρμογή της επιστήμης τους μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων. Τα πλεονεκτήματα του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. είναι η αμεσότητα με τη πανευρωπαϊκή φοιτητική κοινότητα, η έντονη εκπαιδευτική δράση με έρευνες, συνέδρια και προσομοιώσεις, αλλά και η στενή επαφή με την αγορά εργασίας και τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

 • Οικονομικές, Επιχειρηματικές και Περιφερειακές Πολιτικές

  Ο πρώτος πυλώνας αφορά πολιτικές για τις επιχειρήσεις, την Ενιαία Αγορά, την Ανταγωνιστικότητα, τις πολιτικές στον τομέα της Έρευνας, της Έξυπνης Ανάπτυξης, της Καινοτομίας και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

 • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

  Ο δεύτερος πυλώνας επικεντρώνεται σε πολιτικές και δράσεις για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση τις πολιτικές του Erasmus + και τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πεδίο των νέων, την ανάπτυξη και εφαρμογή Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τους νέους.

 • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  Ο τρίτος πυλώνας επικεντρώνεται στις δράσεις και τις πολιτικές της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας. Ως μέλος του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας-ESDC της Ε.Ε. θα παρέχονται προγράμματα κατάρτισης για διπλωμάτες, αξιωματούχους και αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας μέσω του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Άμυνας.

 • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  Ο τέταρτος πυλώνας επικεντρώνεται σε πολιτικές για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στηρίζοντας το πλαίσιο Στρατηγικής για την Ενέργεια και το Κλίμα 2030 με σκοπό την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή αυτονομία της Ε.Ε., ενώ παράλληλα προωθεί την πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές.

η ομαδα μασ

"At the end of the day you bet on people, not on strategies, because great vision without great people is infeasible!"
Uploaded image

Αντωνακακης Γιωργος

Co-Founder – CEO
O Γιώργος Αντωνακάκης είναι Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του I.R.T.E.A. και Project Manager σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης International Business & Management και Πτυχίου στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Uploaded image

παπαδακη δεσποινα

Γενική Γραμματέας / Senior Project Manager
Η Παπαδάκη Δέσποινα είναι Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του I.R.T.E.A.. Project Manager. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ σε θέματα ΚΕΠΠΑ & ΚΠΑΑ, ενώ είναι κάτοχος MSc Ειδίκευσης Διεθνών & Στρατηγικών Σπουδών και Bachelor στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Uploaded image

Μαρη Χριστινα

Assistant of Project Management
Η Μάρη Χριστίνα είναι Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού του I.R.T.E.A.. Είναι κάτοχος Bachelor στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Uploaded image

Ζαρκου Ηλια

Assistant of Project Management
Η Ζάρκου Ήλια είναι Assistant of Project Management του I.R.T.E.A. Eίναι κάτοχος MSc Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές και Bachelor στην Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη

Νεα/Δελτια τυπου

Επικοινωνια

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε.