Παράταση υποβολής αιτήσεων για την Προκήρυξη Ερευνητικού Προγράμματος για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013 – 2014

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων,σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε κατά το πρώτο Ερευνητικό Πρόγραμμα που εκπόνησε την προηγούμενη Ακαδημαϊκή Χρονιά, προκηρύσσει θέσεις άμισθων ερευνητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 με διάρκεια από την 1η Νοεμβρίου 2013 ως την 30η Μαΐου 2014. Προσκαλεί κάθε τελειόφοιτο Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό φοιτητή να δηλώσει ενδιαφέρον στην ειδική φόρμα αιτήσεων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας για τη θέση:

  • Επικεφαλής της Έρευνας
  • Ερευνητής
  • Βοηθός Ερευνητή

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 24η Οκτωβρίου 2013, ενώ η επιτυχής υποβολή αίτησης θα ορίζεται από την συμπλήρωση της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ, καθώς και την αποστολή στον ειδικό λογαριασμό e-mail που έχει δημιουργηθεί για το Ερευνητικό Πρόγραμμα (researches.irtea@gmail.com) του Βιογραφικού Σημειώματος κάθε υποψήφιου.

Φόρμα Αίτησης

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Ερευνητικό Πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό επιτυχούς Συμμετοχής, αλλά και Συστατική Επιστολή από το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων παρέχει στον κάθε συμμετέχοντα πλήρη αναγνώριση του έργου που θα προσφέρει στα πλαίσια της έρευνάς του.

Οι Θεματικές του Ερευνητικού Προγράμματος είναι:

α) Οικονομική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυτιλίας και τρόποι επαναπατρισμού της.
β) Η οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση της ΕΕ στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. Το συνεχιζόμενο δημοκρατικό έλλειμμα και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού – Κριτική αξιολόγηση και προτεινόμενες δράσεις για τον περιορισμό του φαινομένου.
Υποχρεώσεις
Στα πλαίσια του κάθε προγράμματος ο εκάστοτε συμμετέχων καλείται να ανταποκριθεί σε μια σειρά από απαιτήσεις, προκειμένου η συμμετοχή του να κριθεί επιτυχής:

α) Υποχρεωτική συμμετοχή στις συναντήσεις που θα ορισθούν από κοινού από τα μέλη των Ερευνητικών Ομάδων και του Επικεφαλής τους κάθε δεύτερη εβδομάδα, με δικαίωμα συνολικών απουσιών 4 καθ’ όλη τη διάρκεια του Ερευνητικού Προγράμματος.

β) Συνέπεια και υπευθυνότητα στην επικοινωνία με τους συνεργάτες, Επικεφαλής και τα μέλη της Διοίκησης του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.

γ) Ουσιαστική συμμετοχή στην συγγραφή της έρευνας, παραδίδοντας έργο πρωτότυπο, αξιόλογο και επουσιώδες, πλήρως στοιχειοθετημένο και βασισμένο σε έγκυρη βιβλιογραφία.

δ) Υποβολή μηνιαίως Έκθεσης Προόδου στον Υπεύθυνο Ερευνών του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ., προκειμένου να ακολουθείται πλήρως το Χρονοδιάγραμμα επιτυχούς ολοκλήρωσης του Ερευνητικού Προγράμματος.

.