Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την έκτη Διακρατική Συνάντηση Εταίρων για το Έργο STEPS-Youth Centers στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Διακρατικών Συναντήσεων των Εταίρων στο πλαίσιο του Εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Έργου «STEPS-Youth Centers» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας.

 

Η έκτη και τελική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. στην Αθήνα (Φαβιέρου 39, 3ος όροφος, 104 38) με την παρουσία των εκπροσώπων των Δήμων και των οργανώσεων που συμμετείχαν στο ‘Έργο.

 

Κατά την καταληκτική αυτή συνάντηση, οι εκπρόσωποι προχώρησαν σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του συνόλου του Έργου και των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του καθώς και σε ανάλυση των αποτελεσμάτων, του αντίκτυπου ανά ομάδα-στόχο αλλά και της βιωσιμότητας του.

 

Το Εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Έργο «STEPSYouth Centers» αφορά στην πιλοτική λειτουργία Κέντρων Νέων σε 4 Δήμους της χώρας και στην παροχή online μαθημάτων. Στα εν λόγω Κέντρα Νέων μαθητές, εκπαιδευτικοί, άνεργοι νέοι και δημοτικοί υπάλληλοι, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων βασισμένες στη μη-τυπική μάθηση, εκπαιδεύονται σε θεματικές σχετικές με τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε., τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της νεανικής
επιχειρηματικότητας αλλά και των σχολικών μονάδων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο «STEPS-Youth Centers» μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.stepsyouthcenters.eu ή να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο τηλέφωνο: 213 0250217 και στο e-mail: steps.youthcenters@gmail.com