Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Συνάντηση Δικτύωσης με Περιφέρειες και Δήμους, Βρυξέλλες, Οκτώβριος 2019

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. συμμετείχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων “European Week of Regions and Cities” που πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Οκτωβρίου 2019, με περισσότερους από 9.000 συνέδρους, 1.000 και πλέον ομιλητές, καθώς και περισσότερες από 300 παράλληλες συνεδριάσεις.

Κατά τη διάρκεια των workshops που συμμετείχε το I.R.T.E.A. αναλύθηκαν οι θεματικές της αστικής ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης, και καινοτόμες πρακτικές στον τομέα της νεολαίας, της επιχειρηματικότητας και της κατάρτισης. Επίσης, συζητήθηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, αλλά και οι άξονες προτεραιοτήτων που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του φορέα είχαν σειρά επαφών με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους δικτύων και συμμετείχαν σε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και συναντήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως φορέας χάραξης πολιτικής.

 

Με επιτυχία, επίσης, υλοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις Βρυξέλλες από το I.R.T.E.A. κλειστή Συνάντηση Δικτύωσης και Ανάπτυξης με Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδος, καθώς και Ευρωπαϊκών Δικτύων στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν οι δράσεις και καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία διετία από το φορέα μας σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής πολιτικής, καθώς και την ψηφιακή πλατφόρμα Pangea System που έχει αναπτύξει ο φορέας μας για την αναζήτηση ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων ειδικά για Περιφέρειες και Δήμους.