Ημερίδα Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο STEPS

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε την Πέμπτη 29/11/2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Δήμητρα», ξενοδοχείο «Elefsina Hotel» (Δήμητρος 55, Ελευσίνα) στην ημερίδα ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό έργο “STEPS” (Erasmus+ Youth Programme) που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας ως εταίρος στο πρόγραμμα με επικεφαλής το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Χρησιμοποιώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας επιθυμεί να δημιουργήσει ένα Κέντρο Εκπαίδευσης επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και πολιτικών που προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέσω του Κέντρου θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους η ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις μέσω εκπαιδεύσεων μη τυπικής μάθησης και της e-learning πλατφόρμας CEREBRUM Online System που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η εκπαίδευση θα ξεπερνά τα στενά όρια της τάξης διδασκαλίας, αλλά και τα εμπόδια που ανακύπτουν για τις ευπαθέστερες ομάδες. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως εξ αποστάσεως ακαδημία, χώρος συζήτησης και προβληματισμού των χρηστών για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες πολιτικές της Ε.Ε.

Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν:
-Άνεργοι, νέοι
-Εκπαιδευτικοί Β’θμιας Εκπαίδευσης,
-ΑμεΑ
-Δημοτικοί υπάλληλοι στον τομέα της νεολαίας

και θα γίνει εκτενής παρουσίαση από τον διαχειριστή του έργου «Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων».

Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης αφορούν:
-τα δικαιώματα πολιτών της Ε.Ε.
-τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων
-σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης
-δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας και σχολικών μονάδων τη βιώσιμη λειτουργία του Κέντρου Νέων
-“Έξυπνες” πόλεις και Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Η σημασία του έργου είναι μεγάλη όχι μόνο για τη νεολαία της περιοχής αλλά φιλοδοξεί να επιφέρει πολλαπλό και πολυεπίπεδο αντίκτυπο στα όρια του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρξει coffee break και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο 2105565621 και στην φόρμα
http://bit.ly/2KeOH3N

Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο STEPS μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του στο σύνδεσμο: www.stepsyouthcenters.eu, ή να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο τηλέφωνο: 213 0250217 και στο e-mail: steps.youthcenters@gmail.com.