Το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. επίσημο μέλος του δικτύου του European Security & Defence College

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. συμμετείχε στο Ανώτατο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Άμυνας & Ασφάλειας – ESDC, θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και κουλτούρας στην άμυνα και την ασφάλεια μεταξύ των Στρατιωτικών αξιωματούχων και Ακαδημιών των κρατών μελών της ΕΕ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες με την εκπροσώπηση της Γενικής Γραμματέως, Παπαδάκη Δέσποινας.

Η εξαιρετική τιμή της ένταξης του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. στο Δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Άμυνας & Ασφάλειας ήδη από τον Ιούνιο του 2015, πραγματοποιήθηκε ως επιστέγασμα της συνεργασίας του φορέα με τις Ελληνικές Στρατιωτικές Ακαδημίες από το 2012 και ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση διαδραστικών εκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του Military Erasmus 2015 στις 4 – 8 Μαϊου, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Στρατιωτική Σχολή Ικάρων. Παράλληλα, αποτελεί αναγνώριση της συμβολής του φορέα στη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, τη συμβολή στην κατάρτιση των Ευρωπαίων αξιωματούχων και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των αρμοδίων Υπουργείων, καθώς και την παροχή προστιθέμενης αξίας, ικανοτήτων και δεξιοτήτων μέσα από τις άκρως καινοτόμες δράσεις που ο φορέας μας αναλαμβάνει να υλοποιεί.

Επιπροσθέτως, το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. συμμετείχε ως ενεργό μέλος και του Implementation Group για τη δράση Military Erasmus για το 2016 και το σχεδιασμό της δράσης για την επερχόμενη χρονιά, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015.

Το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. δεσμεύεται να συνεχίσει με δυναμισμό τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματική κατάρτιση και εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των στρατιωτικών αξιωματούχων και εν γένει της νεολαίας, προωθώντας το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

DSC02342-1