Προσομοίωση στο πλαίσιο του EuropeStARTS του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Την Πέμπτη 8 Μαϊου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος, η «Ευρώπη στα Σχολεία μέσω της Τέχνης και της Προσομοίωσης (ΕuropeStARTS)», Δράση ΚΑ1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet, που υλοποιείται από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων και την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών κ. Αθανασίας Μεϊντάση, κ. Μαρίας Ευαγγελίου, κ. Ευσταθίας Μπάκα, κ. Κωνσταντίνου Τσέλιου και κ. Ιωάννη Λιντζέρη, της ψυχολόγου κ. Χρυσούλας Νταράκη και της λογοθεραπεύτριας κ. Ευαγγελίας Βλαχοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με γνώμονα την προστασία και βέλτιστη απόδοση των νεαρών συμμετεχόντων.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Σαββούλα Οικονόμου, Επικεφαλής του Τμήματος  Χρηματοδοτήσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της Προσομοίωσης οι νεαροί Ευρωβουλευτές ήρθαν σε αντιπαράθεση για το ενεργειακό και βιώσιμο μέλλον της Ε.Ε.

Με τη Συνεδρίαση να καταλήγει εν τέλει σε Απόφαση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις δυσκολίες που υπάρχουν στη λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρωτίστως να αναπτύξουν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, παίρνοντας το ρόλο Ευρωβουλευτών για μια μέρα.

Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Μαρία Ευαγγελίου, υποδιευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Ήταν η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια προσομοίωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες.