Γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης!

Καλή σας ημέρα από τις Βρυξέλλες!

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα καινούργια logo του Europa.S 2015 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το IRTEA και τη νέα καινοτόμος δομή που θα αποκτήσει! Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να παράγουμε έργο αντάξιο των απαιτήσεων της εποχής και των νέων. Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων-Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου και ισχυρού ακαδημαϊκού κέντρου, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα ακαδημαϊκής εξέλιξης στην Ευρώπη και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση, με την οποία καλούσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες να ενώσουν την παραγωγή τους στον άνθρακα και τον χάλυβα ως «το πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας». Η Διακήρυξη Σουμάν, όπως είναι γνωστή, είναι η αρχή της δημιουργίας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σημαδιακό αυτό γεγονός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης, με ποικίλες εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να φέρουν πιο κοντά τους πολίτες των κρατών – μελών της Ε.Ε!